MalaysiaRia

Martabatkan bangsa dengan ilmu..

by

Senarai Hotel yang Dikatakan Berhantu
1 - Legend Resort, Cherating
2 - Gurney Hotel Penang
3 - Hyatt, Kuantan
4 - Regent, Bukit Bintang
5 - Federal Hotel KL
6 - Park Royal KL
7 - Hilton PJ
8 - Crowne Plaza KL
9 - Rafflesia Hotel
10 - Cameron hotel depan padang golf :Smiley
11 - Sutra Inn, KB
12 - Marina PD
13 - Renaissance Subang
14 - Apartmen Dahlia Cameron
15 - Mandarin Hotel KL
16 - Santubong Resort
17 - Strawberry Park Cameron
18 - Tune Hotel KL

Tapi betul ke.. Sepatutnye ada testimoni beberapa penunjung sebagai bukti untuk menguatkan hujah. Bagi saya memang akui ada sesetengah hotel mungkin berhantu tetapi bukan pada kseluruhan hotel itu, tetapi ia terhad hanye pada bilik bilik tertentu dihotel tersebut.. dan saya pernah mengalaminye sendiri ddua buah negeri di semenanjung ini.

negeri di semenanjung ini.
 

Views: 6592

Reply to This

Replies to This Discussion

Bila kita terkena baru kita tau, kalau tak kena usik tak tau, hanya pekerja hotel yg tau tp

akak pernah menginap di Strawberry Park Cameron cuma seram bab angin menderu jerlah.

Pernah keje kat holidy inn jb skrg dh jd mutira hotel...ada guest bunuh diri kat salah satu bilik...
Bilik tu ditutup lama x disewa tp budak yg shif mlm selalu nampak amoi yg mati keluar masuk lif dan bunyi org merintih kat bilik tu bila melintas kat sana...

tp kat mana2 pun ada hantu, ork?.. maksud aku, syaitan la,. cuma bila diangkat2 dgn cerita yg mcm bagai ne, kdg2 ne syaitan ne bangga jugak, sbb dia rasa dia dh popular, lg la menjadi2 perangai dia,. cuba dia usik2 kt sarang mat pet, dia buleh popular ke tidak? silap2 kena tolong salaikn lg utk diorg isap dadah,. jarum2 sekali hantu pulak kena paow ngn diorg,.

satu2 tip aku yg paling berkesan bila ada rasa kena ganggu hantu, atau penampakan hantu, jerkah kuat2 ngn semangat yg jitu betul2 mmg nak lawan dia,. cm kita nekad nak belasah org,. tkder minded2 sikit pun nak dtg takut masa tu, kira betul2 nak mmbunuh,. pendekata, mental kita yg kena kuat dulu,. alah situ, mende laen kita dh mula kalah,. melaenkan memang dh ada nekad dlm hati, tiada apa yg mampu diizinkn utk bergerak, melaenkn dgn dgn izinMu semuanya, Ya Allah,. 

ini ada beberapa kali aku ada berdepan ngn situasi gangguan entitii, memandangkan aku sendiri tk pandai sgt nak baca ayat2 rukhyah atau sebagainya, apa mampu aku buat, cuma kuar dri minda aku masa tu, kalau syaitan tu nak maen gila ngn aku, biar aku lebih maen gila ngn menatang tu,. cukup2 dgn prinsip aku, aku tk suke mengganggu sesiapa dan jgn sesekali diganggu pula aku!. teruk aku carut nnti,.

sbb, lebih besar ketakutan dalam minda kita, maka lebih besar pengaruh hantu syaitan dalam usahanya menghasut dan menakutkan kita mengikut cara agendanya supaya kita menafikan secara tk langsung kuasa Pencipta Yang Maha Esa kita,.

lagipun, selagi kita mmbenarkan diri kita dibuli mental kita sendiri, maka selamanya kita akan dibuli,.secara asasnya.. mana yakin dan percaya kita yg Allah itu lebih maha berkuasa dari segalanya? hanya semata2 dimulut sahajakah?.. badan kita boleh terluka boleh berparut, tulang kita boleh patah boleh sembuh, tp kalau semangat  kita tk kuat, hati kita tk tekad, minda kita tk fokus,. kita dh pun jd manusia yg lemah segalanya,. nak sembuh tu, azam dri diri kita sendiri, bukan dri sesiapa,. 

kalau tk percaya ngn statement aku, cuba pasang video2 penampakan hantu atau dgrkan suara2 pontianak atau tgk movie2 hantu yg ekstrem, dgn syarat, tutup lampu duk satu tmpt sorang2,. cuba lah, masa tu try rasa minda kita cmner kena pengaruh,. kuceng terkentut pon dikatakan suara hantu,. pd masa laen pd tmpt sama situasi yg sama, cuba pasang video2 cm ceramah ustaz azhar ke, dgr bacaan solat imam dri mekah ke, masa tu rasa apa,. mcm aku ckp, kita ne paling teruk, sbnrnya kita yg benarkan perkara bukan2 pengaruhi mental kita je,. pastu mulalah nak meraban2,.

 

kebiasaanya bukan keseluruhan hotel.. ada bilik2 tertentu sahaja, ataupun level2 tertentu sahaja..

betul, dia ada sebab 'nginap' di bilik2 tertentu tu, tapi dia pun makluk tuhan juga. Cuma tak sume orang nampak, tak sume orang tahu ujudnya dia pada waktu kita di situ.... kalau ramai yang boleh nampak, mungkin ramai yang meracau jadinya...

Saya pun pernah alaminya, memang takut sangat, sebab dok sorang2, tapi macam dayak kata tu banyak betulnya, kena tahan, kena kuat, walau saya ni memang penakut, tapi saya terpaksa jadi macam orang yang paling berani, cakap kuat2, bagi tahu jangan usik sebab kita tak usik dia, buka semua lampu, buka paip air paling maksima... last2 tpon fo, minta datang ke bilik (tapi mesti lebih dari 2 orang), kemudian minta depa temankan ke lobby, sembang sampai siang! Memang rugi tak tidur dan mengantuk tahap gaban, tapi daripada melawan dengan 'benda' yang kita tak nampak, cuma 'terasa adanya dia' tentu saya kalah, so keluar je dari bilik tu, biarkan 'dia' dok kat tempat dia.

Paling tak best, esok siang, saya pulak berjalan macam zombi pulak, sebab tak cukup tidor..... ha ha .... memang dasar penakut gitu! (Jangan ikut macam saya buat, ini cuma pengalaman je)

RSS

Ruang Iklan

Semoga sumbangan anda akan menjadikan MR terus hidup!

© 2014   Created by ZamZam Jarkaseh.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service